Despre noi

Echipa

Proiecte

Statut AOCC

Galerie Foto

Articole mass-media

Revista viata castelanilor

Parteneri si sponsori

Radio Castelul

Contact

AOCC youtube

Dragii nostrii vizitatori,

Asociatia Orfanilor din Casele de Copii a fost constituita în anul 1996, la initiativa lui Paulin Andrei care a fost si primul presedinte al acesteia, de catre 35 de copii si tineri care au trait in Casa de Copii Scolari Baieti si Casa de Copii Scolari Fete din Ramnicul Valcea. De atunci numarul membrilor a crescut continuu ajungand astazi la peste 200 de membrii. Insa noi ne ocupam de toti copiii si tinerii care sunt sau provin din centrele de plasament.

Asociatia noastra urmareste sa promoveze interesele copiilor din casele copii (centre de plasament) si sa rezolve cele mai importante probleme cu care acestia se confrunta. Daca in viata noastra de zi cu zi ne confruntam cu o serie intreaga de nevoi materiale cum ar fi: lipsa unei alimentatii de calitate, haine insuficiente si de proasta calitate sau spatii de locuit si de joaca necorespunzatoare, totusi nu acestea sunt cele mai importante probleme ale noastre, asa cum s-ar crede la prima vedere. Adevaratele probleme cu care ne confruntam aproape zilnic sunt cele de natura afectiva si cele de integrare sociala. Faptul ca ne lipseste dragostea parinteasca de care alti copii beneficiaza zilnic, sau faptul ca, atunci cand ne aflam la scoala sau pe strada, oamenii, cand aud ca suntem de la casa de copii, ne privesc cu o anumita retinere, acesta e lucrul care ne doare cel mai mult. Chiar si mai tarziu, cand terminam o scoala si trebuie sa ne cautam un loc de munca sau o locuinta, ne vine foarte greu sa rezolvam aceste probleme datorita faptului ca lumea ne priveste ca pe niste retardati psihic de care e foarte bine sa te feresti. Tocmai aceste prejudecati, pe care  le are lumea fata de noi, urmarim sa le eliminam cu ajutorul acestui site.

Prin vizitarea de catre dumneavoastra a acestei pagini web speram ca veti reusi sa ne cunoasteti cat mai bine luand contact cu  viata dintr-o casa de copii, cu modul nostru de a gandi si de a iubi, cu sperantele si visele noastre. Speram ca va va face placere sa vizitati toate rubricile noastre asigurandu-va ca veti pleca de la noi mai bogati din punct de vedere afectiv.

In Romania exista foarte multi copii orfani sau copii parasiti de catre proprii lor  parinti. Unii, cei mai fericiti dintre ei, ajung sa fie infiati de catre  alte familii avand astfel norocul sa inceapa o viata noua alaturi de niste parinti adoptivi, altii sunt plasati de catre institutiile abilitate in familii care, desi au proprii lor copii, accepta sa mai creasca un copil parasit, in schimbul unei recompense lunare ce o primesc din partea statului, iar altii, cei mai nefericiti dintre ei, ajung sa traiasca pe strazi si prin canale procurandu-si cu greu hrana pentru traiul zilnic. Insa cea mai mare parte dintre copiii parasiti,  traiesc in niste institutii speciale de ocrotire numite case de copii (sau mai nou  centre de plasament). Din aceasta categorie facem parte si noi, cei de la Asociatia Orfanilor din Casele de Copii.

  

Telekom

ARPE Elvetia

Microsoft CifNet

Primaria Ramnicu Valcea

PC Garage

Petrom

DGASPC Valcea

Consiliul Judetean Valcea

Elfabo

unicef

Vitacom electronics

Oriunde cu placere

Luiza Borac

Boromir

Site realizat de GMG studio. Toate drepturile rezervate Asociatiei Orfanilor din Casele de Copii. Gazduire web: Analog Digital System