Prima pagina

Despre noi

Echipa

Proiecte

Statut AOCC

Galerie Foto

Articole mass-media

Revista viata castelanilor

Parteneri si sponsori

Radio Castelul

Contact

AOCC youtube

GALERIE FOTO (click pe imagine)

Am reusit redeschiderea unui proiect mai vechi al asociatiei noastre. Este vorba de clubul de internet "Internet Castel". Acum numele a fost schimbat in club AOCC net. De data aceasta clubul este mult mai modern si la standardele zilelor noastre. Clubul actual este dotat cu 10 computere si 2 LCD-uri pentru jocuri. Acest club de internet a putut fi realizat datorita sprijinului material oferit de cea mai prestigioasa companie de telefonie mobila, COSMOTE dar si cu sprijinul altor sponsori si parteneri. Ideea infiintarii acestui club a fost aceea de a-i invata pe copiii si tinerii din cadrul Centrelor de plasament, si nu numai,  sa utillizeze un computer dar si sa-si ocupe timpul liber. Sala unde a fost amenajat acest club a fost renovata complet si utilata chiar de catre beneficiari, care au muncit timp de 3 saptamani pentru amenajarea acestuia. Prin aceasta am dorit sa-i facem responsabili pe acestia.


GALERIE FOTO (click pe imagine)

 Proiectul "Cabinet stomatologic" a venit ca o necesitate, datorita faptului ca vechiul cabinet stomatologic era intr-o stare deplorabila. Ne referim aici la faptul ca avea dotari improvizate. Astfel am reusit ca prin acest proiect 300 de copii si tineri sa beneficieze de asistenta medicala la cel mai inalt nivel cu aparatura ultramoderna.  Cabinetul stomatologic se afla in incinta Complexului de Servicii Sociale din Ramnicu Valcea.

Proiectul a putu fi realizat si datorita sprijinului conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea (DGASPC), director executiv dr. Nicolae Badea.

 Acest proiect a fost finantat in totalitate de compania de telefonie COSMOTE


GALERIE FOTO (click pe imagine)

Asociatia Orfanilor din Casele de Copii (organizatie civica de anvergura) si Asociatia Nationala a Copiilor Institutionalizati si a Fostilor Asistati din Romania,  Fundatia „Romania  "Generatia Urmatoare", cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale, au organizat prima misiune umanitara si de prietenie a societatii civile in Afganistan, in sustinerea misiunii batalionului romanesc din Bistrita, care se afla in linia intai de lupta impotriva terorismului. Este pentru prima data, totodata, cand reprezentanti ai copiilor institutionalizati , participa ca parteneri egali cu o actiune proprie la o delegatie oficiala romaneasca in exteriorul si in sustinerea intereselor tarii. Ei sunt mandri ca au servit astfel patria si nu se mai simt marginalizati, izolati si ignorati.
Organizatiile amintite mai sus au venit in sprijinul a cca 200 de copii afgani din state apartinatoare zonei de activitate a corpului de militari romani si a constat in rechizite in valoare de 35 milioane lei si 10 tablouri pictate de copii institutionalizati.
Acest ajutor a fost foarte important pentru copiii afgani, care au dorinta de a invata sa scrie, sa deseneze, sa picteze, sa comunice, sa inteleaga lumea, sa judece corect lucrurile, sa fie mai putin vulnerabili in fata fortelor obscure.
In conditia in care in plan extern exista insa o imagine negativa despre copiii institutionalizati, acest moment a fost si o contributie la corectarea imaginii dar si la tratarea acestor oameni ca valori. Aceasta misiune, care nu a privit numai ajutorul umanitar, noi referindu-ne doar la acest aspect, a fost condusa de Ioan Mircea Pascu, Ministrul Apararii Nationale. Alaturi de oficiali din cadrul armatei a mai participat si cunoscutul senator Sergiu Nicolaescu.
De remarcat ca singurul participant din provincie la aceasta misiune a fost Mihai Ghebrea (cel care a scris proiectul), presedintele Asociatiei Orfanilor din Casele de Copii Rm. Valcea, care ocupa si functia de prim-vicepresedinte la nivel national al Asociatiei Nationale a Copiilor Institutionalizati si a Fostilor Asistati din Romania, initiatoarea proiectului umanitar.


GALERIE FOTO (click pe imagine)

Asociatia Orfanilor din Casele de Copii in colaborare cu PC GARAGE au initiat programul "Rabla pentru pc-uri" unde fiecare client al firmei PC Garage putea sa-si schimbe vechiul PC cu unul nou. Astfel prin acest program au fost stranse 40 de computere, echipate complet. Computerele au fost testate si reconditionate in depozitele PC Garage si donate Asociatiei noastre. Destinatia finala a acestora a fost catre elevii si studentii din cadrul AOCC si ai Centrului de Plasament Nr.5, dar si pentru fostii tinerii institutionalizati. Mai mult 8 calculatoare au fost instalate in clubul de la etajul 2 al aceluiasi centru, astfel s-a creat un nou club de net si datorita faptului ca in acest centru locuiesc aproximativ 100 de copii si tineri.


GALERIE FOTO (click pe imagine)

Centrele de plasament din Romania oferă asistenta sociala si educatie copiilor orfani si copiilor proveniti din familii dezorganizate pana la varsta de 18 ani. Dupa aceasta varsta, conform legii, ei sunt obligati sa paraseasca aceste institutii, fara a li se oferi posibilitatea de a gasi un adapost si un loc de munca, ceea ce, in lipsa unui sprijin, sunt condamnati sa duca o viata la marginea societatii.  Mai mult, o parte din tinerii dezinstitutionalizati, in conditiile aspre ale vietii sociale din Romania de azi, sunt impinsi spre infractionalitate si delicventa, aceasta constituind, de cele mai multe ori, singurul lor mod de supravietuire. Proiectul „LOCUINTE SOCIALE, va urmari oferirea de locuinte tinerilor ce parasesc casele de copii si nu au unde sa locuiasca.

In prezent Asociatia noastra a obtinut un numar de 14 apartamente sociale din partea Primariei Municipiului Ramnicu Valcea. Apartamentele sunt noi si au fost echipate complet cu mobilier si aparatura de uz casnic prin sprijinul Asociatiei ARPE Elvetia.

Desi am reusit rezolvarea unui numar de 100 tineri totusi mai sunt foarte multi care inca nu au o locuinta. Numarul acestor tineri fara locuinta ajunge in prezent la cifra de 65, care locuiesc pe la prieteni, in internate scolare sau in alte locuri improvizate.


GALERIE FOTO (click pe imagine)

Sala de Kinetoterapie din Complexul de Servicii Comunitare, Centrul de Zi, unde se desfasoara activitatea de recuperare a copiilor cu dizabilitati (aproximativ 30 de copii/sapatamana) a fost utilata complet de catre Asociatia noastra in cadrul proiectului K SA POT MERGE.

Cabinetul actual a fost modernizat la standarde europene cu sprijinul exclusiv al doamnei LUIZA BORAC, pianista celebra in Austria si nu numai, valceanca de origine care nu a uitat de unde a plecat. La acest proiect si-a adus contributia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea (DGASPC). La inaugurarea proiectului au participat: presedintele AOCC, membrii AOCC, directorul executiv al DGASPC Valcea, dr. Nicolae Badea, directorul executiv adj., dr. Roxana Radu, angajatii Complexului de Servicii Sociale si mass-media locala si nationala.


GALERIE FOTO (click pe imagine)

La acest proiect au participat copii si tineri din centrele de plasament din Rm.Valcea.

Astfel putem spune ca a fost un proiect foarte util pentru beneficiari mai ales ca au cunoscut si au invatat diverse obiceiuri locale si o alta cultura. Timp de 21 de zile participantii la acest proiect au fost invitati la diverse activitati speciafice copiilor si tinerilor, diverse excursii, vizitarea de parcuri si muzee, vizitarea unor orase din Italia, participare la diverse actiuni cultural-artistice si competitii sportive.

Festivalul a avut loc in orasul Manerbio, regiunea MILANO. Proiectul a fost finantat de GIOVANNI DONZELLI si sotia acestuia, precum si de numerosi cetateni ai orasului. Nu vom uita si contributia substantiala a preotului bisericii locale, DON TINO

La acest proiect si-a adus contributia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea (DGASPC), care a pus la dispozitie microbuzele necesare deplasarii la aeroport.


GALERIE FOTO (click pe imagine)

An de an membrii AOCC, impreuna cu beneficiarii din centrele de plasament au participat la diverse actiuni de ecologizare in diferite localitati din judetele Valcea, Sibiu, Gorj, etc. Aceste actiuni au fost realizate impreuna cu autoritatile locale (primarii) la initiativa Asociatie noastre. Deobicei aceste proiecte de ecologizare se realizeaza in zonele unde se desfasoara taberele de vara cu corturile.

Astfel am reusit sa educam copiii si tinerii din centrele de plasament in domeniul ecologiei montane si nu numai. La fiecare activitate de ecologizare participantii s-au intrecut in a strange cat mai multe deseuri, astfel prin aceasta, s-a creat o adevarat competitie intre acestia. La final cei mai eficienti primeau diverse premii.


Premiere scolara

GALERIE FOTO (click pe imagine)

Acest program sa realizat anual si a urmarit sa stimuleze spre invatatura si spre acumularea de cunostinte pe copiii din casele de copii, acordand, la inceput de an, premii in bani si in dulciuri celor mai buni copii la invatatura. Aceasta premiere s-a dovedit a fi foarte utila, declansand intre copii o adevarata competitie scolara cu efecte pozitive in pregatirea lor profesionala, iar, mai tarziu, in integrarea lor in societate prin gasirea cu o mai mare usurinta a unui loc de munca. 

Din pacate acest proiect s-a oprit din lipsa de finantare. Daca doriti sa sprijiniti acest proiect nu ezitati sa ne contactati.


Tabere cercetasi

GALERIE FOTO (click pe imagine)

Se organizeaza an de an in diverse locatii din Romania. Scopul principal al acestei tabere este acela de ai invata pe copii si tineri sa se auto gospodareasca intr-un mediu natural, fara sprijinul angajatilor din centrele de plasament. Astfel fiecare copil invata sa monteze un cort, sa gateasca, sa faca focul si alte activitati specifice unei astfel de tabere.

De asemenea in aceste tabere se organizeaza diverse activitati cultural-artistice, de ecologie si competitii sportive.Tabara se organizeaza pe 2 serii de 7 zile. In fiecare serie participa un numar de aproximativ 40 de copii si tineri, plus voluntari din cadrul Asociatiei noastre si nu numai.In cadrul acestor tabere au participat si voluntari din cadrul Fundatiei Inima pentru Inima din Italia, precum si voluntari din cadrul asociatiei ARPE Elvetia si Italia.

Este cel mai util si mai interesant proiect al Asociatiei noastre care speram sa continue foarte mult timp de acum incolo.


Competitii sportive

GALERIE FOTO (click pe imagine)

Competitie desfasurata an de an pentru toate categoriile de varsta. La aceasta competitie participa copii si tineri din centrele de plasament. Sistemul competinional este cel de tip campionat. Se foarmeaza echipe de 7 jucatori.  

Locatiile de desfasurare a acestei competitii sunt: Sala Sporturilor Traian, Scoala Generala Nr.10, Scoala Generala Tache Ionescu, Colegiul Tehnic Forestier, Scoala Generala Nr.13. Prin acest proiect am dorit sa atingem doua scopuri si anume: competitie si miscare.

Partenerul principal al acestui proiect a fost Primaria Municipiului Ramnicu Valcea.

Seara de colinde

GALERIE FOTO (click pe imagine)

Acest spectacol traditional, organizat în fiecare an cu ocazia sarbatorilor de iarna, ofera un frumos cadou de Craciun tuturor spectatorilor prezenti in cea mai mare sala de spectacole din Rm.Valcea, Casa de Cultura a Sindicatelor precum si in Sala mare a Consiliului Judetean Valcea (300 locuri). An de an peste 700 de spectatori au umplut pina la refuz sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor, care are doar 540 locuri. La acest spectacol participa toate centrele de plasament din Valcea dar si numerosi invitati din tara si strainatate. Mai mult in timpul spectacolului se organizeaza tombole pentru spectatorii prezenti, care primesc cadouri din partea lui Mos Craciun. In afara de acestea fiecare copil de la centrele de plasament primeste un dar de la Mos Craciun.
Este cel mai longeviv spectacol (din anul 1993) si cel mai apreciat, deoarece in cadrul acestui spectacol se reunesc toate centrele de plasament din Valcea, dar si din alte centre din tara.

Acest spectacol este organizat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea (DGASPC)

 

Cosmote

ARPE Elvetia

Microsoft CifNet

Primaria Ramnicu Valcea

PC Garage AKTA DGASPC Valcea

Consiliul Judetean Valcea

Elfabo

unicef

Vitacom electronics

Televiziunea Romana

Luiza Borac

Boromir

Site realizat de GMG studio. Toate drepturile rezervate Asociatiei Orfanilor din Casele de Copii. Gazduire web: Analog Digital System