Prima pagina

Despre noi

Echipa

Proiecte

Statut AOCC

Galerie Foto

Articole mass-media

Revista viata castelanilor

Parteneri si sponsori

Radio Castelul

Contact

AOCC youtube

galerie foto

            

           Radio Castelul a fost  de fapt o statie de radioficare, emisia facandu-se prin cablu. Acest post de radio functiona numai pentru ocrotitii din Centrele de Plasament din Rm.Valcea, pentru centrele nr.5 si nr.6.

ISTORIA POSTULUI:

            Aceasta statie de radioficare s-a facut inainte de Revolutie,insa nu avea un nume.

            Prima data cand s-a folosit numele de Radio Castelul a fost in anul 1993.

            Din 1993 si pana in 1996 pe post Marius Coroaba  difuza doar muzica si dedicatii muzicale. In 1996 conducerea postului de radio a fost preluata de regretatul prof. Stefan Petrescu care a condus destinele postului de radio aprox. 6 luni . In timpul acesta Radio Castelul  a inceput sa difuzeze emisiuni de radio. In toata aceasta poveste erau implicati 3 oameni si anume d-l profesor, Mihai Ghebrea si Marius Coroaba. La sfarsitul anului 1996 d-l prof. a incetat din viata, iar postul de radio si-a intrerupt activitatea timp de 1 an.

            In 1997 Mihai Ghebrea si Marius Coroaba impreuna cu alti colegi de-ai lor pun bazele noului post de radio. Sprijinul financiar l-am primit,pentru a incepe activitatea, de la fundatia Child Rescue International si A.R.P.E.-Elvetia.

            Pentru noul post de radio a fost nevoie de un spatiu . Directorul Casei de Copii de la acea vreme, d-l Sebastian Enescu , ne-a pus la dispozitie singurul spatiu gol pe care-l avea si anume magazia unde se depozita arhiva scolii care, inainte de aceasta a fost camera pentru depozitarea gunoaielor. Spatiul a fost dezinfectat si amenajat de catre ocrotiti ai Casei de Copii Scolari-Baieti care mai tarziu au devenit redactorii noului post de radio.

            Inaugurarea oficiala s-a facut pe data de 1 decembrie 1997. La aceasta inaugurare au fost prezenti toti membrii colectivului de redactie, directorul casei de copii, iar ca invitat special, d-l director coordonator al fundatiei Child Rescue International pe Valcea si Gorj , Marius Anescu. Mihai Ghebrea a preluat functia de director general al postului.

            Aparatura pe care o folosea Radio Castelul era insuficienta ,drept pentru care am cerut sprijin de la Primaria si Consiliul Local al municipiului Rm.Valcea ,in urma vizitei pe care domnul primar , ing. Sorin Zamfirescu , a realizat-o la Casa de Copii.

            Promisiunile facute de domnul primar au fost respectate. Astfel ca Radio Castelul avea aparatura profesionista de emisie ,foarte necesara pentru realizarea activitatii acestuia.

            Primele emisiuni realizate de Radio Castelul in noua formula au fost:

-„Un castelan pe zi -realizator M.Ghebrea;  

-„Tolba cu povesti -realizator Gigi Miclescu;

-„Buna dimineata castelul -toti realizatorii

-„Recomandari Tv

-„Mini vedete radio-Fl.Ilinca si C.Patru;

Cu trecerea timpului Radio Castelul si-a imbunatatit grila de programe ajungand la sfarsitul anului 2000 la un nr.de 13 emisiuni. Este vorba de emisiunile:

Un castelan pe zi, Tolba cu povesti, Medicina pentru toti, Pe arpile credintei, Top 20 Radio Castelul, Vineri seara cu Mihai Ghebrea, Buna dimineata Castelul, Nu mai fi trist orfane, Semnul intrebarii, Asculta-ti melodia, Calatorii prin Biblie, Ora crestina, Bancuri pur si simplu, etc.


Din unele motive s-a renuntat la o parte din aceste emisiuni, insa numarul lor este nesemnificativ.

Audienta zilnica a postului depasea de foarte multe ori 40%, insa sunt si perioade cind acesta era ascultat in proportie de 15-20% din castelani si nu numai.

In cei trei ani de activitate Radio Castelul a acordat premii la peste 400 de concursuri, premii oferite cu generozitate de sponsorii nostri: Child Rescue International, ARPE Elvetia ,Coca Cola, Primaria Rm.Valcea si altii.            

   

Cosmote

ARPE Elvetia

Microsoft CifNet

Primaria Ramnicu Valcea

PC Garage AKTA DGASPC Valcea

Consiliul Judetean Valcea

Elfabo

unicef

Vitacom electronics

Televiziunea Romana

Luiza Borac

Boromir

Site realizat de GMG studio. Toate drepturile rezervate Asociatiei Orfanilor din Casele de Copii. Gazduire web: Analog Digital System